UTE Kupa – immár hatodszor!

  •  
  •  
  •  

A hétvégén 6. alkalommal rendezték meg “UTE Budapest Kupa 2014” elnevezéssel az Újpest FC nemzetközi gyermek labdarúgótornáját, melyet hagyományosan a húsvéti ünnepekre időzítenek.

Az idei nagyszabású viadalon 89(!) csapat sok száz játékossal képviseltette magát, a hazai egyesületek és focisulik mellett Olaszországból, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából is érkeztek csapatok, így aztán többnyelvű szurkolás közepette küzdöttek meg egymással a lelkes fiatalok.

A nagy létszámú torna lebonyolítását négy helyszínen oldották meg, a döntő összecsapásokat és a díjátadót pedig a Bánka Kristóf Sportközpont pályáin követhette végig a szép számú nézősereg.

Trakperger Árpád az UTE utánpótlás igazgatója elmondta, hogy a torna filozófiáját az MLSZ-nek a gyermekfutball tömegesítésével kapcsolatos stratégiája adja és hangsúlyozta, hogy ez egy olyan rendezvény, amely kifejezetten és csakis a gyermekekért jött létre.A torna támogatói között van Újpest Önkormányzata mellett a MITRE Sportszergyártó cég és az Újpest 1885 Kft. is.

A legsportosabb város csapatai ezúttal is kitettek magukért és időnként nagy küzdelemben – a kilenc kategóriából összesen négyben – az 1998-as, 2001-es, 2002-es és 2003-as korosztályokban is első helyet szereztek. A városvezetés részéről Wintermantel Zsolt polgármester, Dr. Szabó Béla, Hladony Sándor és Nagy István is különdíjakat ajánlottak fel a résztvevőknek, melyeket számtalan egyéb éremmel együtt többek közt dr. Tahon Róbert jegyző adott át az ifjú focistáknak. A győzteseken felül különdíjakkal jutalmazták a legjobb mezőnyjátékosokat és kapusokat, valamint valamennyi külföldi csapatot is kitüntető részvételükért.

Mit is mondhatnánk zárásképpen a több száz résztvevővel együtt?! Jövőre veletek ugyanitt!

De addig is: hajrá Újpest!

-matt-