Útépítés és járdafelújítás az idei tervben

  •  
  •  
  •  

A Főtér programon kívül ebben az évben az önkormányzat nagyfelületű útfelújítást nem tervezett a saját tulajdonban levő útjain. Új út építését viszont tervezték, az ezzel kapcsolatos eljárás már kezdetét vette. Új út épül a sokak által eddig is – noha eddig illegálisan – használt Óceánárok utca és Ugró Gyula utca közötti szakaszon.

-Miután azt tapasztaltuk, hogy itt az autósok már kitapostak maguknak egy ösvényt, ezt szeretnénk legálissá tenni. Az új út tervei már készülnek, ahogy az engedélyezés elkészül, máris kezdjük az út építését. – mondta el lapunknak Lőrincz Mihály, az újpesti önkormányzat városfejlesztési osztályának vezetője.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2009. végére az autósok már birtokba vehetik az eddig illegálisan használt út helyett a szabályos útszakaszt.
Emellett a városvezetés nagy gondot fordít a keletkezett kátyúk kijavítására is. Bár már feltérképezték és folyamatosan dolgoznak a kátyúk eltüntetésén, várják a lakossági bejelentéseket is ezzel kapcsolatosan.
Idén is folytatódik a járdaépítési program, amelynek keretében a régi bitumenes, beton cementlapos járdákat viacolor járdára cserélik. Ilyen járdafelújítás lesz például a Szilaspatak soron, a Szérűskert utcán és még Újpest számos részén. A járdamunkálatok heteken belül megkezdődnek.