Utolsó simítások a közösségi kerten

  •  
  •  
  •  

A Városgondnokság szakemberei az utolsó simításokat végzik, és hamarosan megnyílik Újpest első közösségi kertje A világszerte meghonosodott elnevezés mindkét szava egyformán fontos. Az önkormányzat beruházásában megvalósult kert ágyásaiban a vállalkozó kedvű újpestiek saját elképzelésük és ízlésük szerint alakíthatják ki “birtokukat” és szüretelhetik le később annak termését.

De ez a kezdeményezés ugyanúgy szól a közösségről is. A lakótelep házai közé ékelődött kert nemcsak a kertészeti tapasztalatok kicserélésére biztosít lehetőséget, hanem a napról-napra cseperedő palánták között valódi közösség jöhet létre.

Nagyon örülök a közösségi kert elkészültének, – nyilatkozta dr. Hollósi Antal, aki a kezdetektől szorgalmazta létrejöttét – mert orvosként, sebészként vallom, hogy az egészség nem a műtőasztalon dől el. A testi-lelki egészség megőrzésének fontos része a szabadban, jó levegőn eltöltött idő, az aktív kikapcsolódás és pihenés. A közösségi kert ezt biztosítja a kertészkedni szerető újpestieknek, miközben az sem elhanyagolható, hogy saját termésű, egészséges élelmiszer a jutalma a fáradozásnak.

U.N.