,,Úton levés Isten és egymás felé”

  •  
  •  
  •  

A Krisztus-hívők egysége jegyében január 21. és 26. között zajlik az ökumenikus imahét, amelynek mottója az ószövetségi Mikeás prófétától származó idézet: „Mit kíván tőlünk az Isten?”

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Az újpesti szervezők a programsorozattal a keresztény egyházak világszerte közös, immáron közel három évtizedre visszatekintő imahetéhez csatlakoztak. Újpesten a katolikus, a református, az evangélikus, valamint a baptista egyház templomaiban zajlanak a nagy érdeklődéssel kísért programok.

Az első estén Petőné Juhász Emília református beosztott lelkész tartott istentiszteletet a Lebstück Mária utcai evangélikus templomban. Igéje az Úton Krisztus megtöretett testével címet kapta, amelynek alapigéje az emmausi tanítványok, akik nem vették észre csalódottságukban Jézus jelenlétét mellettük. Kegyelem, hogy Jézus ma is ott van mellettünk életünk minden dolgában, bárcsak megnyílna a szemünk rá. A lelkész kiemelte, hogy az újpesti ökumenikus alkalmakon Isten igéjének mindenkori átadása mellett egymás hitének tiszteletben tartása is nagy hangsúlyt kap.

Horváth Zoltán plébános atya, Újpest díszpolgára, az ökumenikus imahetekkel kapcsolatban rámutatott, hogy bár a felekezetekhez látogató hívek főként belső magból származnak, mégis az a tapasztalatuk, hogy egyre többen látogatnak el egymás templomaiba. Az Egek Királynéja-főplébániatemplomban ilyen alkalmakkor a különböző felekezetek hívei közül több százan is összegyűlnek, ami igazán rendkívülinek számít. Az egyházak most is hasonló érdeklődésre számítottak, és az első három este nem okozott csalódást.

Az ökumenikus imahét szombaton este az újvárosi református imaházban zárul, ahol Mészáros Kornél baptista lelkipásztor hirdet igét.

Szanza Enikő

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}