Útra kész a Megérkeztem Maci

  •  
  •  
  •  

Miközben az első jogosultak hamarosan megkapják az Újpesti Babaköszöntő Program keretében az ajándékcsomagokat, a védőnők folyamatosan fogadják az újabb igényeket. Oravecz Dorottya kerületi vezető védőnő lapunknak elmondta, az eljárás egyszerű, csak oda kell figyelni az adatok pontos megadására.

– Melyek az első tapasztalatok az Újpesti Babaköszöntő Program indulása óta?
– Lelkesedét tapasztalnak kollégáim, a szülők örömmel fogadták a program hírét. A védőnők tájékoztatják őket a lehetőségről, és a szükséges igénylő lapot is átadják a szülőknek. Az elmúlt év végén fogadta el a képviselő-testület a babaköszöntő programot. Ennek lényege, hogy minden újpesti kisbaba, ha valamelyik szülője legalább egy éve állandó újpesti lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él, jogosult a csomagra. A csomag tízezer forintértékben hét darab bodyt, babatakarót, hűtőmágnest oltási naptárral, mappát és egy pelenkacsomagot tartalmaz.

– Miként juthatnak az ajándékcsomagok a kisbabákhoz?
– A begyűjtött igénylő lapokat az önkormányzat szociális irodája, bírálja el és határozatot hoz a jogosultságról. A védőnők a határozat kíséretében adják  át a csomagot a családoknak.

– Mikor várható az első ajándékcsomag átadása?
– Heteken belül, már áprilisban. Mintegy 250 igény futott be. Nem kell tehát sokat várni, hamarosan az érintettekhez látogat a babaköszöntő program kabalafigurája: a Megérkeztem Maci.

n.zs