V. jubileumi Újpesti Jótékonysági Polgári Bál

  •  
  •  
  •  

A háború előtti Újpesten kimagasló közösségi élet zajlott. A számos klub és egylet tagjai kulturális programok keretében rendszeresen találkoztak. Ilyen együttlétek voltak a bálok is.

Hogyan jött a jótékonysági bálozás felelevenítésének gondolata?
A rendszerváltozás utáni Újpest történetében a régi hagyományok felelevenítése céljából 2007-ben barátainkkal úgy döntöttünk, hogy jótékonysági polgári bált szervezünk. Mivel számunkra fontosak a hagyományok ápolása és a lokálpatrióta gondolkodásmód, azóta minden esztendőben egy olyan egyházi, kulturális, oktatási vagy egészségügyi intézményt támogattunk, ami Újpest életében kimagasló, közösséget építő és közösséget szolgáló tevékenységet folytat.

Melyek voltak ezek az intézmények?
Az első bál alkalmával a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskolát támogattuk. 2008-ban a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskolát, két éve az Erkel Gyula Zeneiskolát, míg tavaly, 2010-ben az Országos Mentőszolgálat Újpesti Állomását támogattuk. A bál sikerét mutatja, hogy a bevétel minden esztendőben jóval meghaladta a félmillió forintot.

Idén ki a kedvezményezett?
Az ember akkor élhet igazán harmonikus életet, ha a lelki táplálékok mellet a testét is rendszeresen ápolja. Hálásak lehetünk a Jóistennek, hogy városunkban 126 éve működik az UTE, ami nagyon sok kiváló sportoló fiatalt nevelt ki. Idén, szervezőtársaimmal – Édesanyámmal, Ozsváth Gyulánéval, Monori Marikával és Ludányi Évával – úgy döntöttünk, hogy ennek a nagy múltú sportklubnak a tornaszakosztályát támogatjuk.

Jubileumi bál…
Valóban, nagy ünnep ez számunkra, hiszen idén, március 5-én kerül megrendezésre az ötödik Újpesti Jótékonysági Polgári Bál. Az ember egy kerek évforduló alkalmával megáll és visszatekint. Büszkeséggel tölti el, hogy egy nagy történelmi múltú város szép hagyománya felelevenítésével részben visszaadhat valamit „szülőföldjének”. Tudom, hogy amit teszünk, az jó, hasznos a polgároknak, építi Újpest közösségét.
A hagyományok ápolásház tartozik, hogy a bál állandó fővédnökei a városalapító leszármazottja, gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony. Idén felkértük az este védnökségére Wintermantel Zsolt polgármester urat.

Kiket várnak az estére?
Újpest kiválóságai, díszpolgárai és más kitüntetettjei mellett bárkit, aki szeretne kulturált keretek között jó társaságban, kiváló művészek fellépésével, kellemes zene és finom ételek mellett szórakozni.


A bál teljes bevételét az UTE tornaszakosztálya javára ajánlják fel.

Időpont: 2011. március 5. szombat, 19.00 óra

Helyszín: Újpesti Polgár Centrum

Fővédnök: gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony
Védnök: Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere

Jegyrendelés: 0620-8280514

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}