Vállalkozóink sikere a városunk sikere

  •  
  •  
  •  

Második éve dolgozik az önkormányzat az újpesti kisvállalkozásokkal minél több együttműködésben. A kapcsolatépítés célja a kölcsönös szerepvállalás kialakítása Újpest életében. A kezdeményezésről és az elért eredményekről Szőcs Attilával, az önkormányzat kisvállalkozói kapcsolattartásért felelős referensével beszélgettünk.

– Mi a célja a kezdeményezésnek?
– Az önkormányzat egy élő, kölcsönös párbeszéd kialakításán dolgozik az újpesti vállalkozókkal. Így betekintést nyerhetünk a kisvállalkozások mindennapi életébe, felmerülő problémáiba, illetve sikereibe, a vállalkozóknak pedig lehetőségük nyílik az aktuális kezdeményezésekhez, rendezvényekhez csatlakozni. Mindkét fél számára lehetőségeket hordoz magában az együttműködés.

– Milyen eredményekkel járt az eddigi munka?
– Sok kapcsolat született már, csak a legutóbbiakból említhetjük a népszerű Újpesti Fagylaltversenyt, a Vadgesztenye Cukrászdából induló Újpest szeletet – amely egyben kiemelkedő jótékonysági akció is -, vagy az Újpesti Naplóban megjelenő Made in Újpest sorozatot, amiben sikeres helyi vállalkozások kerülnek bemutatásra.
Az együttműködésnek köszönhetően az újpesti rendezvényekben is egyre több a csatlakozó helyi kisvállalkozás. Az olimpia végéig nyitva tartó Bajnok Teraszon is újpesti vállalkozások kínálják a fi nomságaikat a szurkolóknak. Sokan közülük az Újpesti Cseriti jótékonysági kezdeményezéseit is magukénak érzik és felajánlásaikkal, termékeikkel rendszeresen támogatják.

– Milyen a fogadtatása a programnak?
– Ennek az együttműködésnek, gondolkodásnak nincs Újpesten régebbre visszanyúló hagyománya, ezért kezdetben meglepettséggel fogadnak, de szinte kivétel nélkül mindenki örül az ötleteinknek. Legtöbben azonnal meglátják a lehetőséget a közös munkában.

– Van-e valamiféle nem várt pozitív hatása a kezdeményezésnek?
– A kisvállalkozói háló kialakulásának még egy komoly eredménye született: nem csupán az önkormányzat és a kisvállalkozók között alakult ki párbeszéd, hanem a cégek egymással is együttműködésre léptek. A látogatásaink során lehetőség nyílik az újpesti vállalkozók és tevékenységük kölcsönös bemutatására. Hatékony üzleti kapcsolatok kezdődtek meg a partnereink között. Különböző profi lú üzletek kezdtek összedolgozni, vagy egymást kölcsönösen ajánlani. Közös akciókra is van példa már. Mindez nagyban segíti a kisvállalkozások előrelépését, fejlődését. Ez közös érdekünk, hiszen az újpesti vállalkozások sikere, Újpest sikere.

Kapcsolatfelvétel: szocs.attila@ujpest.hu


Az I. Újpesti Gazdasági Találkozónak és Újpest Önkormányzata további intézkedéseinek köszönhetően számos kedvezményt vehetnek igénybe az újpesti vállalkozók, aminek eredményeképpen új munkahelyek is létesülnek. Vonzónak bizonyult az a lehetőség, hogy az újpesti cégek álláshirdetéseiket ingyenesen tehetik közzé az Újpesti Naplóban (Infó: iroda@ujpestimedia.hu). Így az érdeklődők első kézből tájékozódhatnak a munkalehetőségekről.