Valóság, hősök, gyermekek

  •  
  •  
  •  

A nagy sikerre való tekintettel ebben a tanévben is folytatja a Szülők Klubja előadás sorozatot a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

– Az iskola épületében zajló szülői fórumról az eltelt évek alatt bebizonyosodott, hogy nevelési kérdésekben hasznos, ha szakemberek véleményét is megismeri a szülő és egy adott téma kötetlen körülmények közötti “kibeszélésével” több oldalról formálhatnak véleményt – mondta Turnerné Gadó Ágnes, az általános iskola igazgatója, aki a legközelebbi előadásra is felhívta a figyelmet.

– November 15-én, 17 órai kezdettel a Szülők Klubjában “Valóság”-hősök a gyerekek számára címmel folytatjuk a beszélgetést arról, hogy a valóságshowk szereplői negatív és pozitív irányban egyaránt befolyásolják a szelektálni nem tudó gyermekeket.

A szülők többsége jogosan aggódik, ha gyermekeink az ilyen műsorokat nézve olyan példaképeket találnak maguknak, akiket a felnőttek például nem szeretnének, véli az előadó, dr. Zsolt Péter médiaszociológus (maga is “karinthy-s” szülő), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, a témát beharangozó meghívóban.

Az előadó a téma magyarországi megjelenése óta folyó második komoly felmérés kutatásvezetője. Meghívott vendége dr. Bodonovich Jenő médiaombudsman lesz. A klub elsősorban a Karinthy iskolában tanuló gyermekek szüleit szólítja meg, szívesen látnak máshonnan érkezőket is az ingyenes előadásra.

B. K.