Változik a forgalmi rend!

  •  
  •  
  •  

A Főtér program további munkálatai miatt 2010. január 25-től, a következő három hónapban útlezárásokra, egyéb változásokra számíthatnak azok, akik Újpest központjában közlekednek. Fontos információ a gyalogosan közlekedők számára, hogy számukra folyamatosan biztosítanak a kivitelezők közlekedési útvonalat. Gyalog tehát mindenki zavartalanul közlekedhet az építkezés környezetében.

 
Három szakaszban történnek a munkálatok, mint azt a mellékelt illusztráción is láthatják.
Narancssárga színnel jelöltük az első, forgalmi rendváltozással járó szakaszt. Január 25. és február 25. közötti időszakban a Károlyi szoborpark magasságában folyik a kivitelezési munka. Itt már megkezdődött a kivitelezés, egy 100 mm átmérőjű vezeték kiváltása és az elektromos energia légvezetékeinek földkábelre való átváltása van folyamatban. A későbbiekben is megmarad a megváltozott forgalmi rend, csak célforgalomra és árufeltöltésre lehet használni, mivel sétálóutca jellegű útburkolatot kap.
 
A pirossal jelölt útszakaszon 400 mm átmérőjű vezetéket telepítenek. Emiatt az átalakítás miatt megváltozik a keramitos parkoló forgalmi rendje is. Új behajtási kaput nyitnak a kihajtás a jelenlegi behajtás helyén történik , mivel a mostani kihajtási terület az építkezés része  lesz. A parkolási rend ugyanolyan marad, mint a parkoló megnyitásának idején, jegyet kapnak az autósok, ezzel igazolhatják a parkolás idejét.
 
A harmadik szakasz (citromsárgával jelölt) a Kemény Gusztáv utca parkolósávját érinti, illetve a József Attila utcai csomópontot. Az utca kétirányúsága ugyanúgy megmarad, mint eddig, ám a bal oldalon lévő sávot, amelyet parkolásra használtak az autósok, lezárják, mivel ott folytatódik a vezetéket telepítése.
A lezárások között átfedések is lesznek, mint azt a mellékelt ábrán feltüntetett feliratokból és dátumokból láthatják.