Van még teendő kutyapiszokügyben

  •  
  •  
  •  

Mindössze két hete, hogy elindult az újpesti önkormányzat „Nem Nagy Dolog” kampánya, de máris több százan regisztráltak az akció kiemelt partnereinél. Nyomárkay István, az Árpád Kórház melletti Bárdos Állatorvosi Rendelő és Állatgyógyászati Patika tulajdonosa a kampányról és tapasztalatairól mesélt.

Április 8-tól Újpest-szerte állatorvosoknál, kutyakozmetikáknál, állateledelboltokban elérhetőek a regisztrációs kártyák, amelyeknek a kitöltésével és leadásával ingyenes kutyapiszokzacskó-készletet igényelhet minden újpesti kutyatulajdonos. Az elmúlt két hét alatt közel félszázan jelezték igényüket a készletre. A legnagyobb számú regisztráció a Bárdos Állatorvosi Rendelőben és Állatgyógyászati Patikában történt, így Nyomárkay István állatorvossal, a rendelő tulajdonosával beszélgettünk erről.

– Sikeres a kampány, sokan jönnek be hozzánk regisztrálni az utcáról is, nemcsak azok, akik éppen kedvencüket hozzák vizsgálatra. Az első héten rögtön huszonöten kerestek fel minket emiatt. Én magam is rendszeresen felhívom a kutyatulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen fontos a kutyapiszok eltakarítása a közterületről kinek-kinek saját kedvence után. Sajnos a személyes tapasztalataim egyelőre elég rosszak. A rendelőnk környékén sem szedik össze az ürüléket a gazdik, szinte naponta beleléphet, aki erre jár. Bízom benne, hogy a „Nem Nagy Dolog” kampány hatására javul majd a helyzet Újpesten. Ha sokan megértik, hogy valójában miről szól, akkor működni fog, hatékony lesz – teszi hozzá Nyomárkay doktor.

Május 8-ig tart az akció, így aki nem akar lemaradni, az keresse fel a kampány kiemelt partnereit, vagy regisztráljon interneten keresztül. A kutyapiszok felszedésére alkalmas szetteket Újpest-szerte huszonhárom helyszínen és az ujpest.hu/nemnagydolog oldalon igényelhetik az újpesti bejelentett lakcímmel rendelkező kutyások.

G.R.