Várakozáson felüli érdeklődés az egészségnapon

  •  
  •  
  •  

A Káposztásmegyeri Egészség-és Sportnap második felében ezúttal a 4,3 kilométeres távot teljesítő futók és a 8,6 km-es távot tekerő kerékpározók között sorsoltak ki ajándékokat, de a térítésmentes szűrővizsgálatok iránt is folyamatos volt az érdeklődés.

A nap második fele a szűrővizsgálatok és az ajándékozás jegyében telt, amely utóbbi sorsolás szerencsései ezúttal a 4,3 kilométeres maxifutás és a 8,6 kilométeres távot teljesítő kerékpárosok közül kerültek ki, a díjakat Páli József önkormányzati képviselő és Dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója adta át. A nyeremények között ezúttal teniszlabda és bokszzsák is volt, az Újpest FC pedig két sálat és egy labdát ajánlott fel, amelyek szintén ugyanitt találtak gazdára. A fődíj ezúttal is kerékpár volt, a kétkerekű jármű nyertese egyébként a 4,3 kilométeres maxifutáson vett részt.

Gazdára talált a mai napon a harmadik kerékpár is, amelyet a felkészítő pedagógusok között sorsoltak ki. A piros színű biciklit a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium tanára, Kuhmann Emese vihette haza.
Mindeközben az Újpesti Kulturális Központ Karinthy Frigyes Művelődési Házában folyamatosan zajlottak a különféle szűrővizsgálatok, amelyekre Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Sándor Kórház orvos igazgatója és Wintermantel Zsolt is ellátogattak. A polgármester még a kerékpárosok elrajtolását követően járt a művelődési házban, az orvos igazgató látogatása pedig azért nem meglepő, mert a szűrővizsgálatok jelentős részét a kórház dolgozói szervezték illetve bonyolították le.

Komáromi Róbertné egyike azoknak, akik éltek az ingyenes vizsgálatok lehetőségével.
– Csontritkulás- és érvizsgálaton már jártam, jelenleg szemvizsgálatra és ultrahangra várok – mondta. Hozzátette: nagyon örül a lehetőségnek, hiszen így nem kell heteket, hónapokat várnia egy-egy vizsgálatra, itt pedig minden egy helyen megtalálható.

Melcherné Hácsek Ildikó hajgyógyász az upest.hu kérdésére, évek óta tartó folyamatos érdeklődésről számol be.
– Minden évben kint vagyunk, vannak, akik visszajárnak hozzánk ezeken a szűrőnapokon. Most ősszel a hajhullás és a korpásodás a leggyakoribb probléma, amelyekre természetes alapanyagú szereket ajánlunk. Sajnos ezek a tünetek nem életkorfüggők, fiataloknál is ugyanúgy előfordulnak – mesélte, majd hozzátette: az okok között leggyakrabban a nem megfelelő sampon, az egészségtelen táplálkozás, és a fejbőr megfázása egyaránt előfordulnak.

Ahogyan már korábban írtuk, a nap első fele rekordszámú résztvevővel a mozgás jegyében telt. Hivatalosan több mint hatezerötszázan regisztráltak, de a résztvevők valódi száma ennél jóval magasabb volt, a 4,3 kilométeres maxifutást pedig Takács Márk és Kozma Vanessza, Újpest fiatalabb arcai is teljesítették és a nap folyamán ezen a rendezvényen is lehetett Újpest képeslapot kapni. Mindeközben a gyerekek sem unatkoztak, a művelődési házban többek között arcfestés és kézműves foglalkozás várta őket, a Kósa Pál sétányon pedig a mászófalat és az ugrálóvárat próbálhatták ki, töretlen érdeklődés mellett.
M. Orbán András