Várósarkot kapott az összes gyermekrendelő

  •  
  •  
  •  

Gyermeksarkokat alakított ki az önkormányzat minden gyermek-háziorvosi rendelő váróhelyiségében. A múlt héten összesen öt intézménybe juttatták el helyi képviselők a város ajándékait: modern gyermekbútorokat, foglalkoztató füzeteket, ceruzákat és gyermekjátékokat.

Múlt héten először három helyszín, az Erdősor és a Pozsonyi úti, valamint a Király utcai gyermekorvosi rendelő gazdagodott egy-egy színes várósarokkal, ahol a várakozás perceit felhőtlen rajzolgatással, avagy közös játékkal tölthetik el a picik. Az önkormányzat által adományozott felszerelést a város képviselői juttatták el a rendelőkbe. Elsőként Bartók Béla és dr. Szabó Béla önkormányzati képviselők adták át az új várósarkot az Erdősor úti gyermekorvosi rendelőben.

– Az egészségügyet kiemelt ügyként kezeli az önkormányzat, akár a szakorvosi, akár a háziorvosi rendelők tekintetében. Nemcsak a gyógyászati eszközök fontosak azonban, hanem az is, hogy ha valaki elmegy a rendelőkbe, akkor milyen környezetbe kerül, és hogy érzi magát. Ez különösen igaz a gyerekekre. Ezért is fontos, hogy kellemes légkör fogadja őket, amely feledteti a rájuk váró esetleges kellemetlenségeket – fogalmazott Bartók Béla, a Fidesz frakcióvezetője.

Folytatásként a Galopp utcai és a Hargita utcai orvosi rendelőt varázsolták gyerekbaráttá a képviselők, az önkormányzat adományainak segítségével. Az ajándékokat örömmel fogadták mind a betegellátók, orvosok, asszisztensek, mind pedig a kis betegek. Az orvosok többen megfogalmazták: tudják, hogy következő lépcsőfokként az orvosi rendelők felújítására készül az önkormányzat, amelyet örömmel várnak.

G. R.