Városházi látogatáson a diákok

  •  
  •  
  •  

Az újpesti városháza csütörtökön kora délután ismét kitárta kapuit a diákok előtt. A múltidéző program keretében ezen a délutánon elsőként a Szigeti József Általános Iskola tanulói járhatták végig Újpest kultikus épületét, ahol Wintermantel Zsolt polgármesterrel is találkozhattak. A játékos és informatív programot ezúttal is közös kakaózás zárta.

Az iskolások immár hagyományos városházi vizitje csütörtökön folytatódott, elsőként a Szigeti József Általános Iskola diákjaival. A vegyes korú iskoláscsoportot ezúttal is az fűzte össze, hogy mindannyian szép iskolai eredménnyel dicsekedhettek, amellyel ezt a látogatást is kiérdemelték.

A diákokat Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kalauzolta végig a városházán. Ennek során az épület rejtett szépségeivel ismerkedhettek, sok új információval gazdagodva közben.

A múltidéző program keretében a gyerekek bepillanthattak az épület falai között zajló életbe is. A házasságkötő teremben egy rögtönzött esküvőn vehettek részt, a díszteremben pedig játékból egy tisztségviselő-választást próbálhattak ki, ahol Wintermantel Zsolt polgármester is csatlakozott a csapathoz. Az izgalmas délutánt ezúttal is közös kakaózás zárta.

Nem sokkal később az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium diákjai indultak a városházi körútra.

G.R.