Városházi viziten az iskolások

  •  
  •  
  •  

Újabb két iskoláscsoport látogatott el a napokban az újpesti városházára, hogy a korábbiakhoz hasonlóan kívül-belül megismerhessék, felfedezhessék a város ékességét. A múltidéző program nemcsak az eklektikus stílusú épület szépségeibe enged bepillantást, de a jelen ünnepi és hétköznapi eseményeibe is.

Folytatva a hagyományokat, a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium, valamint az Újpesti Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat, Nevelési Tanácsadóból érkezett egy-egy csoport, közel száz gyermek a városházi látogatásra. Az iskolásokat most is Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője vezette körbe, megismertetve őket a patinás épület szépségeivel, a város alapításával és a neves elődökkel.

A gyerekek megismerkedhettek a házasságkötő teremmel, ahol eljátszották, hogy néz ki egy esküvő, majd a díszterembe is ellátogattak. Wintermantel Zsolt, a program házigazdája ekkor csatlakozott az iskolásokhoz, majd az itt folyó munkáról mesélt nekik. A polgármester játékra invitálta a rendkívül vállalkozó kedvű csapatot: eljátszották a polgármester- és a jegyzőválasztást.

A városvezető ezt követően egy bögre tejszínhabos kakaóra és foszlós kalácsra hívta meg az iskolásokat a polgármesteri tárgyalóba, majd a látogatás végén emléklappal távozott minden kis- és nagydiák.

G.R.