Városnapok az esélyegyenlőség jegyében

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városnapok idén az esélyegyenlőségről szól. Több program foglalkozik az ő életükkel, a szervezők egyéb szolgáltatást is biztosítanak, hogy a kerekesszékesek is maradéktalanul élvezhessék a programokat.

Ability parkkal várja a látogatókat a Városnapok.  Az Ability Park a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. Célja, hogy a látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékokkal segítse a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását, mindenekelőtt pedig tartalmas és örömteli élményt nyújtson mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára akarja tenni képességeit!

Mint közismert, a Polgármesteri Hivatal épülete önmagában is akadálymentesített.Gördülő Tánccsoport
Kerekes székes művészek is fellépnek a Városnapokon

Tánc és kerekes szék. Ez a két szó a laikus embernek gyakran egymást kizáró fogalomként jelenik meg, hiszen a köztudatban a tánc összekapcsolódik a parketten suhanó párok, vagy a diszkóban ritmusra mozgó emberek látványával. Aki megismeri a kerekes székes táncot, az döbbenetesen felemelő élménnyel gazdagodik. Mosolygó, vidám vagy elgondolkodó arcokkal találkozik. Színes, gyönyörű ruhákban, a táncparketten forró vagy andalító ritmusokra hangtalanul suhanó táncosokat lát. A látvány a néző számára nem szomorú, nem szánalomkeltő, hanem kezdetben egyfajta rácsodálkozás, majd ezt felváltja a csodálkozással kevert önfeledt boldogság, öröm érzése.
(un)