Vasárnap: ráadásnap a jégen

  •  
  •  
  •  

Közel három hónap után búcsúzik a jégpálya, amely hódolva a gyerekek óhajának, ráadásnapot tart: a korábbi szombatra tervezett zárás helyett csak vasárnap ér véget a jégszezon.

Enyhe időben kerül sor a búcsúra, amely nem csupán az elválást könnyíti meg, hanem új, tavaszi, szabadtéri élmények felé tereli a jeget megszerető sokaságot. A jégpálya ugyanis „hozzánőtt” az újpestiekhez.

Még ünnepváró hangulatban nyílt meg november végén, a karácsonyi vásárt is színesítve a városháza épülete melletti jégpálya. A régi telek hangulatát megidéző és a mai gyerekeknek és felnőtteknek számtalan élményt nyújtó jégpálya igazi telitalálat volt, sorozatosan telt házat vonzott.

A legsportosabb városban kis- és nagydiákok versenyeken mérhették össze bátorságukat, a korizók a Mikulással is róhatták a köröket, elmaradhatatlan program volt a jelmezverseny, a kívánságműsor megannyi zeneszáma. Volt, aki itt tanult meg korizni, mások tökéletesítették lépéseiket, gyermekcsoportoknak pedig biztos találkozási pont volt a pálya. Minden jégre lépő költségkímélő lehetőséggel élhetett, hiszen az önkormányzat térítésmenetesen biztosította a sportra, a szórakozásra a lehetőséget.

B.K.