Vásárváros, Szent István tér

  •  
  •  
  •  

A Szent István téren harmincöt, karácsonyi díszbe öltözött faházban kínálják a kereskedők azokat az ajándéktárgyakat, amelyekkel meglephetjük szeretteinket. A vásárvárosban péntektől körülnézhetünk és vásárolhatunk, egészen december 24-ig.Mi ezúttal az újpesti székhelyű Kossuth Kiadó pavilonjához látogattunk el.

Megnyitotta kapuit az Újpesti Karácsonyi Vásár, amely idén is a legkülönbözőbb portékákkal várja vásárlóit. A faházak kínálatában többek között könyvek, ruhafélék, sapkák, sálak, karácsonyfadíszek, különleges édességek, csokoládék, illatszerek, kozmetikumok, különleges szappanok, ásványok, üvegtárgyak, fajátékok, ékszerek, gyertyák, kaphatók. Az Újpest Márkabolt is hozza közkedvelt, Újpest-emblémás termékeit és újdonságait. A vásárban kóstolhatunk karácsonyi finomságokat, forró italokat.

A Kossuth Kiadó – amelynek a székhelye éppen itt, Újpesten van, évek óta visszatérő résztvevője a karácsonyi vásárnak. Az idei rendezvényre is nagyon sok értékes kiadvánnyal érkeznek.

– Állandó jelenlétünk oka, hogy látjuk, a városrész milyen gyönyörűen fejlődik, változik előnyére, és úgy gondoljuk, hogy itt a helyünk. Idén több új történelmi témájú kiadványt kínálunk, ezek közül főként az 1100 év és a Sorsdöntő csaták című kötet ajánljuk – mondta el Juhász Lajos, a Kossuth Könyvkiadó marketingvezetője.

Ahogy vásárlóik megszokhatták, a kiadó ezúttal is különböző akciókkal, kedvezményes vásárlási lehetőségekkel készült az ünnepi vásárra.
– Az újpestiek – lakcímkártya bemutatásával – az ünnepi vásáron kívül is kedvezményesen vásárolhatnak a boltjainkban, ami természetesen a karácsonyi rendezvény idején is érvényes. Ezenkívül tradíció nálunk, hogy ilyenkor, karácsony előtt vásárlóinkat ajándéknak is kitűnően alkalmas albumokkal, egyéb színvonalas kiadványokkal várjuk, ötvenszázalékos kedvezménnyel a Szent István téren. Ezek között legalább százféle színes albumot, számtalan népszerű gyerekkönyvet, fejlesztő-foglalkoztató kiadványt megtalálnak az érdeklődők – tudtuk meg a kiadó munkatársától.

Nem panaszként, de Juhász Lajos elárulta: drága könyveket manapság nagyon nehéz eladni. Mint mondta, az ünnepek, kiállítások, vásárok kedvezményes lehetőségei mind remek alkalmat kínálnak arra, hogy az olvasni szeretők hozzájuthassanak régóta áhított könyvekhez.

G.R.