Vasziljevics pontos fejese döntött

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC Dusan Vasziljevics fejesével 1-0-ra nyert az FTC elleni derbin a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a zöld-fehéreket kiverve a legjobb nyolc közé jutott.

Az Újpest gól nélküli állásról fogadta a Szusza Ferenc Stadionban az FTC-t a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A zöld-fehér klub vasárnap menesztette Ricardo Monizt, így ideiglenesen Máté Csaba ült a kispadon. Az első félidő sok izgalmat nem hozott, gól nem is született.  A második félidőt a Fradi kezdte jobban, de gólt a lila-fehérek szereztek. A találkozó hetvenegyedik percében Nego lépett el a baloldalon, középre adott, a jól érkező Vasziljevics pedig a kapuba fejelt. Az Újpest így 1-0-ra győzött és jutott a nyolc közé.

– Tudtam, hogy milyen nagy mérkőzés vár ránk. Láttam, hogy milyen boldogak most a szurkolóink, nagyon örülök annak, hogy nem okoztunk nekik csalódást ma este – mondta a mérkőzést követően Nebojsa Vignjevics, a hazaiak vezetőedzője. – Az első mérkőzésen a Ferencvároson, most rajtunk volt nagyobb nyomás, nem könnyű így játszani, de a kiegyenlített első félidő után a második félidőben szerintem jobbak voltunk. Agresszívebbek voltunk, mint a Ferencváros, úgy láttam, hogy ellenfelünk kicsit fáradtabb is, mint mi, szerintem emiatt tudtuk megnyerni a mérkőzést. Nem foglalkoztunk azzal a hét közben, hogy mi történt ellenfelünknél, ez nem volt téma az öltözőben. Inkább arról beszéltem a fiúknak, hogy nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzünk egy ilyen erős csapatot.

A Ferencváros megbízott vezetőedzője, Máté Csaba csalódottan nyilatkozott.

– Nem szeretnék az előzményekről beszélni, kizárólag a mérkőzéssel foglalkoznék. Igazi kupamérkőzésen vagyunk túl, várható volt, hogy a 0-0-ás első mérkőzés után az Újpest nem esik nekünk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólt szerezzünk, de ezek kimaradtak, illetve volt egy tizenegyesgyanús helyzet, ha azt megkapjuk és értékesítjük, komoly előnyre tettünk volna szert. Egy kupameccsen egy gól már nagy előnyt jelent, ezt jól mutatta az újpestiek találata is, akik ezt követően már zártabban védekeztek. Azt gondolom, hogy ilyen mérkőzésen felesleges arról beszélni, hogy helytállt a csapat, hiszen egy dolog volt fontos: a továbbjutás. Sajnáljuk a szurkolóinkat, sajnáljuk a klubot, hiszen elhibáztunk egy olyan lehetőséget, amellyel nemzetközi porondra juthattunk volna. Marad a bajnokság.

(ujpestfc.hu/g)