Véber György lehet az Újpest következő edzője

  •  
  •  
  •  

A FourFourTwo információi szerint a Pápáról tegnap távozó Véber György válthatja Zoran Szpisljakot az Újpest FC kispadján.

A jelenlegi lila-fehér trénernek ugyan három évre szóló szerződése van a klubbal, ám ő is Mészöly Géza sorsára juthat, ha nem teljesíti a bajnoki célkitűzéseket. Az Újpest FC vezetése az idény előtt az első öt hely elérését célozta meg, ami a gyenge bajnoki rajt ellenére sem változott. Az edzőváltás óta hazai pályán beindultak a lilák, de az elbukott derbi után ismét csak a csalódást keltő 14. helyen találták magukat.

Véber György Újpesten érte el labdarúgó pályafutása legnagyobb sikereit. Súlyos sérülést szenvedett 1998-ban, ami alaposan közrejátszott abban, hogy karrierje nem teljesedhetett ki. Mészöly Géza mellett edzőként dolgozott Újpesten, majd vezette az Újpest FC-Fót mellett a Mosonmagyaróvárt és a Balatonlellét is. A Pápával 2009-ben sikerült visszakerülnie az első osztályba, annak ellenére, hogy tavasszal 10 pontos hátránnyal vette át a szakmai munka irányítását. A bemutatkozás az NBI-ben sikeres volt, egykori csapatát, az Újpestet 3-0 arányban győzték le.

Jelenleg Véber Györgynek nincsen csapata, és nem is zárkózik el az újpesti lehetőségtől.

„Azt, hogy pontosan mi volt a menesztésem oka, a tulajdonostól kell megkérdezni, nem tőlem. Természetesen nehéz szívvel hagyom itt a csapatot, ez nem is kérdés. Nem számítottam a menesztésemre. Mai napon lezárul a pápai korszakom. Hogy mik a terveim? Igazából nincsenek konkrét terveim, várom, hogy megkeressenek. Hogy Újpestre visszamennék-e? Azt hiszem ez nem is lehet kérdéses, az ember mindig szívesen megy haza! Kérdésére válaszolva, igen, az Újpest jelenlegi helyzetében sem gondolkodnék azon,hogy visszatérjek-e, ha megkeresnének a negyedik kerületből. Jelenleg azonban az Újpestnek van vezetőedzője.”