Végállomás: Újpest

  •  
  •  
  •  

Sorozatunkban olyan, külföldi tulajdonban lévő, nemzetközileg ismert és elismert vállalkozásokat mutatunk be, amelyeknek Újpest ad otthont.

 „Jó választás volt”

A folyamatos fejlődésre való törekvés vállalkozásunk alapvető mozgatórugója. Ebben is hasonlóan gondolkodunk Újpesttel – mondja Hajdu Tamás, a hazai ötvözött és félkész alumínium ipari termékek értékesítésével és megmunkálásával foglalkozó AMARI Hungaria Kft. ügyvezetője.

 A külföldi tulajdonban lévő Amari 1994 óta működik újpesti székhellyel. Miért városunkra esett a választás?

Újpest több szempontból is jó választásnak tűnt, ami az évek során be is bizonyosodott. Kezdetben a Labdarúgó utcában volt a székhelyünk.  2002-ben felépült az Ipari Park, ahova mi az elsők között költöztünk át – meséli Hajdu Tamás. – Vállalkozóként már akkor is nagyon jó ötletnek tartottam ennek a parknak a létrehozását. Minden feltétel adott, kiváló infrastrukturális adottságú a park.

 

Vállalkozóként hogyan vélekedik az újpesti közösségről és az újpesti vállalkozások helyzetéről?

Igazi újpesti vállalatnak mondhatjuk magunkat, hiszen a jelenlegi harmincöt fős munkatársi létszám egyharmada újpesti lakos. Sokuk több mint tíz éve dolgozik a cégnél. Nagyon meg vagyok elégedve az alkalmazottakkal. Fontos pozitívum továbbá, hogy számos újpesti vállalkozással állunk több éves üzleti kapcsolatban, és csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.

 

D.V.