Vége a földút-kornak a Párizsi utcában is!

  •  
  •  
  •  

Hosszú évek óta jelentkező lakossági igénynek eleget téve, Újpest Önkormányzata aszfaltburkolattal látta el a Sanofi -Chinoin Gyógyszergyár szomszédságában lévő Párizsi és Virág utcákat. A környéken élők öröme határtalan.

Ígéretek ugyan voltak az utóbbi évtizedekben az utcák felújítására, azonban mindig elmaradt a beruházás. A lakosok újra és újra megfogalmazták, hogy a tarthatatlan állapotokon változtatni kellene. Ezt méltányolta a jelenlegi városvezetés, az önkormányzat önerőből új utat épített a sártól tocsogó utcákban. A családi házas övezetben lévő Párizsi és Virág utca 220 méter hosszban kapott korszerű aszfalt burkolatot. Kiépültek a járdacsatlakozások és a kapubehajtók is. Az újjávarázsolt utcákat július 20-án ünnepélyes keretek között jelképesen átadták a forgalomnak. A szalagot Rádi Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Hladony Sándor városfejlesztési tanácsnok vágta át.

– Amikor tizennégy éve vettem itt egy telket, amire később felhúztam a házam, említették, hogy hamarosan felújítják az utcát – kezd rövid helyzetértékelésbe Pesti Frigyes. – Nos, mindmáig nem történt semmi, az amúgy is szörnyű állapotban lévő földút állaga egyre csak romlott. Az utca elején valóságos tó alakult ki, javasoltam, kereszteljük át a Virágot Tó utcára. Úgyhogy nagyon örülök, hogy végre megcsinálták, köszönjük szépen, hogy a város vezetése gondolt ránk.

Ugyanez a véleménye Szabó Ilonának és Szabó Imrénének is, akik a gyors munkát és a minőséget is dicsérték. Az idős hölgyek egyszerre mondták: jót tett velük az önkormányzat, köszönet érte.

Á.T.