Végleges! Gyurta aláírta a szerződését!

  •  
  •  
  •  

Őze István, az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet klubigazgatója és Gyurta Dániel olimpikon úszó a patinás újpesti Külvárosi Kávéházban látta el kézjegyével azt a szerződést, melynek értelmében a versenyző az UTE színeiben sportol tovább.

Őze István hangsúlyozta: „Fontos lépés ez az Újpesti Torna Egylet életében, hiszen az élsportoló szerződtetésével tovább folytatódhat az a sikersorozat, melyet a 2012-es olimpián is legsikeresebb magyar klub a világversenyeken eddig elért.”

Gyurta Dániel az újságírók azon kérdésére, hogy miért döntött a többi megkeresés ellenére is Újpest mellett, azt válaszolta: „Ilyen nagy és erős klubhoz még nem tartoztam. Itt látom biztosítottnak a színvonalas versenyzéshez szükséges összes feltételt a magam és csapatom, a Széles Team számára. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy milyen szeretettel fogadtak az újpestiek többek közt az Újpest – Siófok focimeccsen. Remélem, hogy viszonozni tudom ezt a szeretetet és bizalmat azzal, ha az Isztambuli rövidpályás világbajnokságon már Újpestnek szerzek dicsőséget.” 

A ceremónián részt vett Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is, aki hangsúlyozta: „2010-ben kötött keret-megállapodást az önkormányzat az Újpesti Torna Egylet támogatásáról, melynek célja az utánpótlás támogatása. A ma megkötött szerződéssel Gyurta Dániel és az UTE tovább öregbítheti Újpest hírnevét. Azt hiszem, büszkén állíthatjuk: Újpest a bajnokok otthona. Ahol ilyen élsportolók mutatnak példát a gyermekeknek, mint Gyurta Dániel vagy Berki Krisztián, ott sikeres lesz a fiatalok sportra, egészséges életmódra nevelése.”