•  
  •  
  •  

Nagy port kavart az elmúlt év őszén a Megyeri úti köztemető területére hordott jelentős mennyiségű zúzott törmelék. Az újpesti önkormányzat és a polgármester nyomatékos intézkedésének hatására a családok nyugalmát erősen zavaró föld és törmelék, most már másodfokon is jogerősen, elszállítandó!

Nyugodtan alhatnak végre az újpestiek! Az önkormányzat Polgármesteri Hivatala által kezdeményezett deponáló telephely-engedély visszavonását és a tevékenység megszüntetését mostanra a Kormányhivatal Építésügyi főosztálya II. fokú határozatában is megerősítette. Így a Megyeri úti köztemető zöldövezeti területére hordott, megközelítőleg hat méter magasságú törmelékes föld végre elhordásra kerül. Wintermantel Zsolt, aki sokat tett az ügy megnyugtató rendezésért, úgy érzi, a határozatnak köszönhetően megnyugtatóan lezárható a folyamat.

Az indoklás alapján a köztemetőkre vonatkozó rendelkezések értelmében kizárólag a kegyeleti eljárással és a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatások kaphatnak engedélyt a temető területén belüli működésre. A magas portartalmú vegyes föld elhelyezése és ideiglenes tárolása nem képezi részét a meghatározott tevékenységi körök egyikének sem, így a céget kötelezik a lerakó bezárására és az eredeti állapot visszaállítására.

– S. J.