Vérbeli bulit ígér a Bananas

  •  
  •  
  •  

A Smile és a Vegas Show Band után a harmadik népszerű bulizenekar is ellátogat hozzánk. A Bananas zenekar a Szent Iván-éji vigadalom közönségét szórakoztatja majd június 21-én, pénteken a Bőröndös utcában. A héttagú zenekar vezetőjét, Kun Zoltánt kérdeztük.

– Immár húszéves a Bananas. Fellépések százait tudhatjátok magatok mögött. Mégsem jelent meg saját lemezetek. Hogy lehet ez?
– Mi bulizenekar vagyunk. Nem az a célunk, hogy magvas gondolatokkal, üzenetekkel fárasszuk a közönséget, akikről még némi pénzt is legombolunk cserébe. Mi szórakoztatni akarunk, ismert magyar és külföldi slágerekkel. A zenekar valamennyi tagjának van civil foglalkozása, mindenki dolgozik valahol, így időnk se lenne arra, hogy a próbákon kívül egy saját lemezt hozzunk össze.

– Azért az egyedi karaktert így is sikerült megőrizni, a közönség reakcióiból ítélve.
– Hála istennek az évek során kialakult egy olyan stabil törzsközönségünk, akik szinte minden fellépésünkre elkísérnek minket, és amely közönség évről évre bővül. Mivel mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a fellépéseinken együtt szórakozzunk, bulizzunk a közönséggel, a koncertek hangulata sok emberben megmarad. Nem véletlen, hogy rendre visszahívnak minket oda, ahol már egyszer jártunk.

– A Smile-lal vagy a Vegas Show Banddel ellentétben azonban még sincs annyira a köztudatban a Bananas. Mi lehet ennek az oka?
– Az, hogy mi nem ebből élünk. A Smile könnyebben megjegyezhető, hiszen Gönczi Gábor, egy ismert tévés személyiség áll a mikrofon mögött, a Vegas Show Band tagjai pedig profi muzsikusok, akiknek ez a munkájuk. Gyakorlatilag csak a zenéléssel foglalkoznak, ráadásul náluk is feltűnik egy-két ismert arc. Mi hobbizenekar vagyunk, és mint ilyen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Smile és a Vegas mellett emlegetnek minket.

– Mire számíthat az újpesti közönség?
– Amire mindenki más is. Vérbeli Bananas-bulira, ahol a hatvanas évektől kezdve egészen napjainkig hallhatnak majd slágereket, a rocktól kezdve a popon keresztül egészen a rock and rollig. Felcsendülnek majd a 80-as évek legendás dallamai, és a funky rajongók is találnak maguknak való csemegét a koncerten. Azon leszünk, hogy Káposztásmegyeren is úgy záruljon a buli, hogy a közönség hangosan üvölti: nas-nas-Bananas!