Veretlenül lett bajnok a serdülő hokicsapat

  •  
  •  
  •  

Az UTE serdülő csapata nagyszerű játékkal aranyérmet szerzett a XXI. zell am see-i utánpótlás világtorna legmagasabb korosztályában! A világtornán 24 nemzet 960 csapata vett részt a küzdelmekben, ami körülbelül húszezer játékost és 2880 lejátszott mérkőzést jelent. Amint azt Baróti Zsolt edző elmondta, a végig tökéletes kapusteljesítmény, a kőkemény védők és a fantasztikus csatárjáték biztosította, hogy vereség nélkül nyert az UTE a tornán.

Zell am See-ben a három osztrák csapaton kívül Romániából, Ukrajnából, Svájcból, Szlovákiából, Szlovéniából, Németországból, Dániából, Svédországból és Finnországból érkezett tizenhat csapat, amelyeket négyes csoportokba soroltak. Az Újpestre az első körben a Salzburg, a cseh Hokiakadémia és a finn Hockey Bears csapata várt. A lebonyolítás rendje szerint a csoportkörök után a négy első alkotta az 1-4 helyezésért játszók új csoportját.

A lilák az első találkozón 4-0-ra verték a szlovén válogatottat, majd következett egy osztrák területi válogatott, akiket 6-3 arányban győztek le az újpesti fiúk. Az utolsó mérkőzés, mondhatni tét nélkül zajlott, ugyanis – az eredménytől függetlenül- az UTE már bajnokként lépett a jégre. (UTE – Malmő 1-1)

(g)