Vermes Krisztián: „Kecskemétről is elhoznánk a három pontot!”

  •  
  •  
  •  

Vasárnap 18:30 órakor a Széktói Stadionban a Kecskemét-Phonenix Mecano ellen lép pályára csapatunk az OTP Bank Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén. (Élőben a Sport 2 TV műsorán.)

Csapatkapitányunk, Vermes Krisztián – aki egyébként „csendben” közelít 150. NB I-es mérkőzéséhez – nehéz mérkőzésre számít Kecskeméten, de a jó erőkből álló KTE ellen is győztesen szeretné elhagyni a pályát.

– Megnyugodott a csapat a két győzelem után?
– Igen. Mindenki feszültebb volt a tavaszi szezonkezdés után, de a két mérkőzésen szerzett hat pont jót tett a csapatnak. Nem lehet más célunk, minthogy a következő két mérkőzésen újabb hat pontot tegyünk az eddigiekhez.

– A Debrecen és a Kaposvár előtt is adódott néhány lehetőség, de összességében remekül zárt a védelem mindkét mérkőzésen. Szerinted ez minek köszönhető?
– Kompaktabb, egységesebb lett a csapat, már a középpályán elkezdődik a védekezés. Hátul pedig nagyon jól megértjük egymást négyen. Illetve tulajdonképpen öten, mert Szabi is nagyon magabiztos mögöttünk, egy jó kapus nélkül nem érne sokat a csapat.

– A hét folyamán elkezdték pótolni az elhalasztott 20. fordulói mérkőzéseit, mi viszont csak április 30-án fogadjuk az MTK-t.  Szerencsésnek tartod, hogy már tudjuk az eredményeket akkor, amikor sor kerül az elmaradt meccsünkre?
– Nem állítom, hogy nem figyeljük a többiek eredményeit, de annyira nem kell ezzel foglalkoznunk. Az a fontos, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük a bajnokság végéig, hogy az Újpesthez méltóbb helyezéssel zárhassuk a szezont.

– Pozitívum viszont, hogy így három hazai mérkőzés is lesz majd egymás után.
– Ez így van. Három meccs egymás után a Szusza Ferenc Stadionban nagy előny lehet, de nem szeretnék előre szaladni, addig a sorozatig még három bajnoki hátravan.

– Legelőször vasárnap rögtön Kecskemétre utaztok. Mire számít a csapat a KTE ellen?
– Elsősorban nehéz mérkőzésre. Jó játékerőt képvisel a Kecskemét, de ahogyan Debrecenből, úgy Kecskemétről is el szeretnénk hozni a három pontot.

– Folytatódhat a kapott gól nélküli sorozat is?
– Mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon. Ha ez így lesz, akkor nagy baj nem lehet, mert elől biztosan rúgunk majd megint legalább egyet.
forrás: 
http://www.ujpestfc.hu