Versekkel, dalokkal köszöntötték az időseket

  •  
  •  
  •  

Az újpesti kilencvenéveseket köszöntötték október 4-én, csütörtökön délután az Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Házban. A zenével, versekkel fűszerezett műsor után minden jelenlévő kilencvenéves hölgy és úr fehér szegfűt és más ajándékokat kapott.

Az önkormányzat és a városvezetés nevében dr. Molnár Szabolcs köszöntötte az időseket.

Évtizedes hagyományra tekint vissza, hogy az önkormányzat az idősek hónapjának egyik napján köszönti Újpest kilencven éves lakosait – mondta az alpolgármester. – Idén 133-an vannak, akik ezt a szép életkort megélték, nagy öröm számunkra, hogy közülük nagyon sokan megjelentek ezen a rendezvényen. Az önkormányzat igyekszik erejéhez és lehetőségeihez mérten minél magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani az időseknek. Ezt a feladatot a szociális és egészségügyi intézmények látják el. Hogy a kései évek jó hangulatban teljenek, programok szervezésével is igyekszünk biztosítani. Ezúton kívánok önöknek boldog születésnapot, és remélem, hogy a századik születésnapon, tíz év múlva újra találkozhatunk.

Kedves szavakkal köszöntötte az időseket az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ igazgatója, Hollai Zsigmondné is. 
Az ünnepi percek után színvonalas műsort láthatott a közönség. Fellépett a Bársonyszív Idősek Klubja Királyfiak Kórusa, Klocker Judit és Prikaszky Pál. Rácz Istvánné az Ember című saját versét szavalta el. Vidám hangulatban folytatódott tovább a műsor; Nagy Gaby énekesnő ismert slágerekkel szórakoztatta a közönséget. 

Befejezésül a szervezők mindegyik megjelent kilencven éves újpestinek átnyújtottak egy szál fehér rózsát, és egyéb ajándékokkal is kedveskedtek a meghatódott időseknek. 

Á.T.