Verssel és dalokkal köszöntötték Joulopukkit a gyerekek

  •  
  •  
  •  

Izgatott gyereksereg fogadta a Mikulást az újpesti Aquaworld-ben. A nagyszakállú természetesen nem üres kézzel, hanem ajándékokkal teli puttonyával érkezett.

Négykerekű Mikulás mobil röpítette Joulopukkit Lappföldről a káposztásmegyeri élményfürdőbe hétfőn délután. A messziről jött Mikulás fürge léptekkel vonult be a hullámmedence környékére, ahol már sok izgatott kisgyerek várta őt, akik Újpestről, Fótról, valamint Dunakesziről érkeztek.

Joulopukki barátságosan köszöntötte a kicsiket, és – Télanyó tolmácsolásában – elmondta, hogy bár náluk már nagyon hideg van és mivel minden folyó befagyott, csak lékúszásra nyílik esetleg lehetőség, a gyerekek ugyanúgy várják és készülnek már a karácsonyra, mint itt Magyarországon. Elárulta azt is, tíz napos itt tartózkodásának fénypontja ez a találkozó, hiszen érzi a felé áradó szeretetet, s ezt a melegséget magával viszi Lappföldre is.

A kedves szavakat a gyerekek verssel, énekkel hálálták meg a Mikulásnak, aki szakálla alatt somolyogva hallgatta a produkciókat. Természetesen ő sem érkezett üres kézzel: a kissé megszeppent csemetéknek Joulopukki egyenként adta át a gyümölccsel, édességgel és játékokkal teli piros csomagocskákat. Az Újpesti Cseriti szervezésében tizenöt hátrányos helyzetű újpesti gyermeknek is megadatott a lehetőség, hogy találkozzon az igazi Mikulással.

Természetesen az ajándékokon túl számtalan fotó is őrzi emlékét, hogy Joulopukki Újpesten járt. És mivel a gyerekek nagyon jól viselkedtek az elmúlt években, bízhatunk benne, hogy rénszarvasai erre röptetik majd jövőre is!

(antosa)