Vignjevics Gyurcsóról, Viníciusról és az MK-győzelemről

  •  
  •  
  •  

Nagy terveket szövöget Nebojsa Vignjevics, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője. A lila-fehérek trénere a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta: öt-hat játékossal erősítené meg a keretet a télen, a védelembe, a középpályára és a támadósorba is igazolna. A szakvezető hozzátette: a legfőbb cél a Magyar Kupa megnyerése, mely által az együttes kijuthatna a nemzetközi porondra.

Nebojsa Vignjevics a téli igazolási tervekről elmondta, öt-hat új játékossal számol, két védő, egy támadó és egy védekező középpályás, illetve egy vagy két csatár jöhet.

„Mind az én kapcsolataim révén a délszláv vonalról, mind Roderick Duchatelet külföldi kapcsolatai révén érkezhet hozzánk játékos, illetve az NB I-ben is vannak olyanok, akiket szívesen látnánk. Nem az a lényeg, hogy honnan érkezik egy labdarúgó, hanem hogy meghatározó szerepet töltsön be” – mondta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Vignjevics, aki kérésünkre konkrét nevekre is kitért.

Megerősítette korábbi információinkat, melyek szerint Gyurcsó Ádámot is figyelte. „Nem egyszerű téli átigazolási időszakban játékosokat szerződtetni, a minőségi labdarúgóknak élő kontraktusuk van. Gyurcsó Ádámot valóban többször figyeltem az ősz folyamán, de rajta kívül is vannak NB I-es játékosok, akiket szívesen látnánk. Nagy erősítés lenne például Paulo Vinícius, de átigazolása nem ennyire egyszerű” – mosolygott a tréner a Videoton védőjének említésénél.

A szakvezető a tavaszi szezonban elérendő célokra is kitért. „A bajnokságban szeretnénk előrelépni, fő célunk az, hogy megnyerjük a Magyar Kupát” – mondta határozottan Vignjevics. Mint ismert, a kupagyőztes indulhat az Európa-liga-selejtezőjében.

Ismét a klubnál készül a Vasastól visszahívott Zamostny Balázs, illetve a Szigetszentmiklósnak kölcsönadott és szintén visszahívott U21-es válogatott középpályás, Nagy János is.

A lehetséges távozókkal kapcsolatos hír, hogy Vermes Krisztián – akivel kapcsolatban korábban megírtuk, hogy nem tart rá igényt a szakvezetőség – továbbra is a csapattal készül.

A nyáron lejáró szerződésű Litauszki Róbert, Kabát Péter, Balajcza Szabolcs hármassal kapcsolatban megtudtuk, számol velük a szakmai stáb, utóbbi kettő esetében legkésőbb márciusig megkezdődnek az egyeztetések a hosszabbításról, de Litauszki is kaphat új szerződést, ha bizonyítani tud Vignjevicsnek.

Információink szerint a szerződést bontó Erős Ronald az NB II-es Vasashoz tart, a gyirmóti kölcsönadásból visszatérő Egerszegi Tamás pedig a rivális KTE-Phoenix Mecano játékosa lehet, ugyanis vele sem terveznek a szakvezetők.