Vigyáznak az idősekre

  •  
  •  
  •  

Öt jó tanács, hogy elkerüljenek a gonosztevők.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, Budapest Főváros Önkormányzatával karöltve a szépkorúak sérelmére elkövetett trükkös lopások és csalások ellen indított küzdelmet. Az akció keretében a főváros rendőrfőkapitánya, dr. Tóth Tamás, Zsolnai József Budapest közbiztonsági tanácsnoka látogatott el Újpestre, közelebbről a Király utcai I. számú Gondozási Központba. Wintermantel Zsolt polgármester fogadta a vendégeket, megköszönte, hogy előadásukkal segítik a kerületünkben élő idős embereket a tájékozódásban.

Az előadók felhívták a hallgatóság figyelmét például arra, mi tegyenek, ha hívatlan látogató érkezik hozzájuk, illetve hogyan kerüljék el, hogy ne váljanak a tolvajok, betörők, besurranók áldozattá.

A filmvetítéssel egybekötött tájékoztató, a sok hasznos inormáció mellé egy kis kiadványt is hoztak a rendőrség munkatársai. A Nyugodt Nyugdíjas É(r)vek című írás öt jó tanácsot tartalmaz. Ezek az elővigyázatosság, az ellenőrzés, az értékek védelme, a család bevonása az idősek megóvásába és a jó szomszédi kapcsolat kiépítése.
GG