Világbajnoki bronzéremmel hálálta meg az újpesti segítséget

  •  
  •  
  •  

Élete legjobb eredményét érte el a lengyelországi szkander-világbajnokságon az újpesti Rojkó Zoltán. Az egyre népszerűbb sportág versenyére a földgolyó számos országából 1250 sportoló érkezett, például ukránok, svájciak, brazilok, norvégok, és próbáltak szerencsét a vb-n, ahol 21 magyar szkanderes képviselte hazánkat.

Rojkó Zoltán az épek és a mozgássérült versenyzők között is letette a névjegyét.
– Talán ki sem juthattam volna a világbajnokságra, ha Újpest Önkormányzata nem nyújt anyagi segítséget, amit ezúton is szeretnék megköszönni – emelte ki Rojkó Zoltán. – Sikerült kiutaznom a korábban megrendezett kontinensbajnokságra, bronzérmet szereztem, és ennek köszönhetően meghívást kaptam a magyar válogatottba, és kijutottam Gdañskba is.

Zoltán elmondta, hogy a mérlegelés előtt nem izgult, ugyanis a 90 kilós kategóriába nevezett, de testsúlya csak 88,5 kilogramm volt, ami számára ideálisnak számított. A versenyről ugyanez már nem mondható el, ugyanis alapos csúszással lépett dobogóra, és a várakozás megviselte az idegeit.

– Nem tudtam kellően koncentrálni, így csak ötödik lettem a balkezes küzdelemben. Kissé csalódott voltam, mert a bal kezemet tartom erősebbnek – mondta.

A verseny negyedik napja azonban mindenért kárpótolta Zoltánt.
– Elértem sportpályafutásom eddigi legszebb eredményét, hiszen a 35. Szkander-világbajnokságon, a mozgássérültek 90 kg-os kategóriájában, jobb kézzel harmadik helyezést értem el.

G.G.