Világbajnoknő erősíti a birkózók családját

  •  
  •  
  •  

Berhidáról indult, Veszprémben folytatta, most pedig az UTE birkózócsapatát erősíti hazánk első női birkózó-világbajnoka, Németh Zsanett. Nem mindennapi sikersorozattal büszkélkedhet, hiszen fiatal kora ellenére már hat országos bajnoki aranyérem virít a vitrinjében. Reményei szerint szőnyegre lép Rióban, az olimpián, de addig még korosztályában, a juniorok között, illetve a felnőttversenyeken kell bizonyítania.

Kapuvári Gábor, az UTE szakosztályelnöke elárulta, hogy Zsanettet nem kellett sokáig kapacitálnia, hogy a lilákhoz igazoljon. Néhány találkozó és rövid beszélgetés után mondhatjuk, egymás tenyerébe csaptak.

– Örülök, hogy egy ilyen nagy és sikeres klub versenyzője lehetek – mondta Zsanett. – Bevallom, a családias légkör mellett az edzők “keménysége” is közrejátszott abban, hogy újpesti birkózó legyek. Persze, ne felejtsük el a nagy elődöket, az olimpiai és világbajnok birkózókat sem, akikkel egy egyesületben sportolni óriási megtiszteltetés és kihívás.

Zsanett a Csanádi Árpád Gimnázium tanulója, egyelőre kollégiumban lakik, de rövid időn belül saját kis otthonra lel a birkózóterem közelében.

– Nagy segítség lesz, hiszen senkivel sem kell majd osztoznom. Amúgy sokat úgysem leszek otthon, mert az iskola, az edzések és a versenyek minden időmet lefoglalják. Arra persze nagyon jó, hogy nyugodtan pihenhessek, mert rengeteg munka vár rám. Legnagyobb kihívás a junior- Európa-bajnokság, de a felnőttek között is lesz mit csinálnom az idén.

Zsanett előretekint. Tudja, hogy nem véletlenül kereste meg az újpesti klub, eredményeket, nagy győzelmeket várnak tőle.

– Cseppet sem izgulok miatta. Mindenki tudja, de ha nem, akkor most mondom: az olimpiai szereplés, az olimpiai érem a célom. És ha már érem, miért ne lehetne a színe arany?

(gergely)