Világi és ökumenikus megemlékezések halottak napján

  •  
  •  
  •  

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a három leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.

2013-ban az eseményen Tóth Vera énekel és verseket szaval Cseke Péter színművész. A közel egy órás műsort Endrei Judit vezeti le. A három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői pedig közös imára várják az emlékezőket.

A megemlékezések helyszínei és időpontjai:
Újköztemető 53-as “szóró” parcellájában október 31-én 17 órakor.
Farkasréti temető november 1-jén 17 órakor.
Fiumei Úti Sírkert november 2-án 17 órakor.

2013-ben a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, így várhatóan a legforgalmasabb napok a következők lesznek:
november 1. (péntek), november 2. (szombat), november 3. (vasárnap).

Temetési rend és ügyelet
Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 30-tól november 3.-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben november 1. és november 3. között ügyeletet tartunk, az ügyfélszolgálati irodák reggel 8 és 18 óra között tartanak nyitva.

Temetők nyitva tartása
A temetők- az újpesti Megyeri úti is – október 31-től november 3-ig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. November 4-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

Kisbuszok
A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 31-től november 3-ig három mikrobusz segíti a közlekedést.
A Fiumei Úti sírkertben október 31.-től november 3-ig segíti a közlekedést mikrobusz. Igénybevételük ingyenes. A mikrobuszok 8 és 17 óra között közlekednek.

Gépjárműforgalom
A temetői belső forgalom zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a gépjármű behajtást a temetőben a BTI korlátozhatja.
Október 31-től november 3-ig a temetőkbe TILOS a behajtás az Újköztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével.
Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedjük a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi.
Rendkívül indokolt esetben a temető vezetője, vagy megbízottja a nagyon idős, ill. járóképtelen, de mozgáskorlátozott igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsit október 31-től, november 3-ig beengedheti a temetőbe 7.00 – 12.00 óráig a gyalogosforgalom függvényében.
A mozgáskorlátozott és nehezen mozgó látogatóinkat is arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 7 és 12 óra között keressék fel a temetőket!
Ez alól kivételt képez az Angeli Úti és a Tamás utcai temető.
Az Újköztemetőben október 31-én nyitástól november 3-án temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás.

Biztonság
A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítunk, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.
A várhatóan leglátogatottabb napokon, tehát november 1-jén és november 2-án mentőautó is vigyázza a látogatók biztonságát az Újköztemetőben.
(Forrás:Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. honlapja)