Virág, a szerencse lánya

  •  
  •  
  •  

Nem kis feltűnést keltve Wintermantel Zsolt polgármester és Tóth Sándor, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője emelte ki az autóból a Lebstück Mária utcában azt az LCD televíziót, amelyet Kovács Virág, a Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Általános Iskola másodikosa nyert az önkormányzat nyereményjátékán.

Miközben Kovács apuka a bejárati ajtót nyitotta és mutatta a lépcsőházban felfelé az utat a nagy lapos dobozt cipelő, pontosan érkező vendégeknek, az ifjú nyertes eközben a második emeleten izgatottan várta a fejleményeket.

Wintermantel Zsolt gratulált Virágnak, valamint a család többi tagjának, és kellemes időtöltést kívánt a televíziózáshoz. Kisgyermekes, gyakorló apukaként emlékeztette Virágot, hogy csak módjával üljön a képernyő előtt, de egyezséget is kötöttek, hogy a természetfilmeket, meséket olykor-olykor kövesse bátran nyomon. Az anyuka , Máthé Zsuzsa karjába kéredzkedő kishúg, Nóra is nagyon várta, hogy kinyíljon a doboz és előkerüljön a nagyképernyős „ lapostévé”.
A készülék a kisképernyős, hagyományos televíziót váltja a nappaliban. Az még nem dőlt el, hogy a váratlanul jött nyeremény után a régi televízió átköltözik-e a kislányok szobájába, de ezen a június 15-i, szerdai napon nem is ez volt a leglényegesebb döntés. Inkább a televízió üzembe helyezésére terelődött a figyelem.

Amíg ez a családfő dolga volt, a család hölgytagjai elmesélték, a víztoronynál megtartott Családi Napon töltötte ki Virág azt a regisztrációs lapot, amelynek alapján házhoz jönnek majd a hírek az önkormányzat rendezvényeiről. ( Volt itt is izgalom, mert az iskolában kapott szórólapnak valahogy nyoma veszett, így újat töltöttek ki és a vesztesek nyugalmával dobták a gyűjtőládába.) Tudták persze, hogy a feliratkozók között értékes díjat sorsolnak ki, de álmukban sem gondolták, hogy pár héttel később, már a Folk Fesztivál záróprogramjánál, a Kormorán koncerten éppen őket sorsolják ki, mint a fődíj, az LCD televízió nyerteseit.
– Izgalmasan alakultak az események, mert nem voltunk ott a sorsoláson, így este nyugodtan aludtunk. – mondja Zsuzsa. Másnap kerestek bennünket az önkormányzattól, hogy Virág megnyerte a televíziót. Még soha nem nyertünk, most, hogy itt a készülék, most hisszük el igazán, hogy ilyen szerencsések vagyunk!
Virág elújságolta az iskolában, hogy a szerencse lánya lett. Mi tagadás, tanévzárás idején ez legalább olyan sikersztori volt, mint a beköszöntött vakáció.

– B. K.