Virágpályázat az otthonokban

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt évihez hasonlóan idén ősszel is átadták az önkormányzat által kiírt ”Legszebb erkély, legszebb kert” pályázat díjait.
A tavalyi győztesek mellett résztvett a jeles eseményen Zámbó Zsolt, a Pannon Park Kft. vezetője, aki felajánlásával segítette a pályázatot a nyertesek elismerésében.

A díjak kiértékelése és átadása előtt dr. Trippon Norbert köszöntötte a jelenlévő vendégeket. Örömmel üdvözölte a színvonalas pályázatokat mind a kertek, mind az erkélyek kategóriájában s a civil kedvet, amely megérezte a kezdeményezés szándékait:
-A mi számunkra, itt Újpesten nagyon fontos, hogy ahol élünk, amerre járunk, mind a szűkebb, mind a tágabb környezetünk szép és ápolt legyen. Ezért indítottuk el a VirágVáros programot két évvel ezelőtt. Szerintem ma már, ahogy a városban sétálunk, szinte mindennapi látvánnyá váltak a hatalmas virágoszlopok a középületeknél, a muskátliburák a villanyoszlopokon, a gyönyörű színekben pompázó virágszigetek. Én azt tapasztalom a jelentős számban érkező lakossági visszajelzésekből, hogy az emberek értékelik azt, hogy szemmel láthatóan színvonalasan gyarapodik, fejlődik, szépül Újpest. Tartjuk magunkat a tervünkhöz, hogy évről-évre több virág lesz az utcákon, tereken. Ennek jegyében tervezzük, hogy jövőre elindítunk egy Rózsakert-programot. Az ötletet többek között egy tapasztalt szakember látogatása adta, aki rózsanemesítőként felajánlotta tapasztalatát és tudását, amellyel magyar nemesítésű rózsáit felajánlotta önkormányzatunknak s ezen keresztül Önöknek, újpestieknek. Kora tavasszal pedig egy nagy tulipánsétány kialakítását tervezzük – vannak tehát még ötletek és meglepetések a parkosítási programban.
Ám mindez mit sem érne, ha nem lennének olyan újpesti polgárok, akik fontosnak érezik a törekvéseinket, értik és értékelik az igényes környezet fontosságát – mint Önök, akik jelentkeztek e felhívásunkra. Gratulálunk a munkájukhoz és remélem, hogy jövőre még több s egyre bővülő pályázatokból válogathatunk.
 
Újpest legszebb erkélyének tulajdonosa: Bálint Ferencné
Újpest legszebb kertjének tulajdonosa: Veres László
Különdíjas: Mátyás Józsefné
 
Oklevelesek:
Tarnai Dezsőné
Hunya Tímea
Horányi Ervin
Bábszki Jánosné
Takács László
Boros Istvánné
Német László Imréné
Kóter Nádia és Siklósi Krisztina
 
Minden pályázó 10 000 Ft értékű vásárlási utalványt kapott, nyertesek 50-50 000 Ft értékben virágokat a Pannon Park hozzájárulásával.