„Virágzabálók”

  •  
  •  
  •  

A tavasz már csak olyan, hogy szétfeszíti a rügyeket, virágba borítja a fákat, bokrokat. Sok újpesti utcában, téren virágágyásokat alakított ki az önkormányzat cége, gondozzák, kapálják, locsolják a növényeket. Mi meg gyönyörködünk a látványban. Csakhogy nem mindenki elégszik meg ezzel: egyesek lopják a virágokat.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

– Este tizenegy óra tájt sétáltunk hazafelé a Király utcában lévő sétányon, ahol nagyon szép virágágyások teszik hangulatossá a parkot – osztotta meg tapasztalatait lapunkkal Révai György olvasónk. – Mit látunk? Egy középkorú hölgy késsel a kezében „kapirgál” a virágok között, és amit kiszed, beteszi a nejlonszatyrába. Szóltunk neki, hogy ez nem helyes, ám nem zavartatta magát. A város vezetése által valóban széppé tett sétányon a virágágyásokból jó néhány helyen már több tenyérnyi nagyságú területen kiásták a virágot. Igaz, egyelőre csak az veszi észre a hiányt, aki alaposan szemügyre veszi a helyszínt. A tolvaj így rácáfolt a közmondásra: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Nem egyedi esettel állunk szemben, ezért kíváncsiak voltunk, mit tesznek az illetékesek a virágok megóvása érdekében. Mint Garamszegi Andreától, az Újpesti Közterület-felügyelet osztályvezetőjétől megtudtuk, alkalmazottaik az ütemezési tervek szerint ellenőrzik a területeket. Tettenérés esetén, a kár függvényében feljelentést tesznek a rendőrségen. Persze, megtehetik ezt a lakosok is. Az osztályvezető megerősítette: fokozott ellenőrzést tartanak minden olyan területen, ahonnan hasonló panasz érkezik. A Király utca mindenképpen bekerül ebbe a körbe. Talán ez elriasztja a „virágzabálókat”.

Á.T.