Virágzik Újpest címere is

  •  
  •  
  •  

A város egyik jellegzetesen romantikus szegletében, pontosabban „hajlatában” lepte meg az újpestieket a Virágváros-program csapata: a méltán világhírű Külvárosi Kávéházzal szemben Újpest város címere borult virágba.

Mind a városközponti környék, mind Káposztásmegyer egyaránt célterületté vált, nem panaszkodhatnak sem a bel-, sem a külterületi lakók, hogy nem kapnak kellő figyelmet: a legutóbbi virágosítás alkalmából 5000 futómuskátli került az út menti oszlopok virágkosarába. És még nincs vége.
A Virágváros-program keretében folyamatosan és a tervek szerint halad a város „felvirágoztatása”: az Árpád és az István út után a Pozsonyi utca, Rózsa utca, Sporttelep, Külső-Szilágyi út a következő kiemelt célterületek. A Trombita tér fáit övező virágágyásokból viszont eltűntek a kiültetett növények:
-Valóban, mi is több aggódó bejelentést kaptunk, hogy ellopták a kiültetett virágokat – tudtuk meg dr. Trippon Norbert alpolgármestertől, a Virágváros-program felelősétől. – Hál’ isten, az okok máshol keresendők, ugyanis újraültetés történik, az idénynek megfelelő virágok kerülnek az ágyásokba. Az aggódó megkeresések viszont, bocsássák meg nekem, jól esnek, hiszen visszaigazolják a szándékainkat: az esztétikus, emberi környezet megteremtése ezek szerint az újpestiek életében szervesen illeszkedik, annak hiányát azonnal megérzik.
A program keretében eddig 22 000 tő árvácskát ültettek, a május 17-i, elsöprő hatású virágosztáskor 12 000 égővörös muskátli került a lakosokhoz, saját portájuk csinosítására. Ősszel újabb hatásos akcióval kedveskedik a helyieknek az önkormányzat: a Zöld Környezet Akció keretében facsemeték, bokrok, cserjék és fűmag osztását tervezik, csak újpestieknek.