Virágzó turizmus Újpesten

  •  
  •  
  •  

Nagy figyelem kíséri az Újpesti Városgondnokság Kft. munkáját, amely 2011-től maga látja el a közterek ápolását, karbantartását, csinosítását. Vasa Zoltán ügyvezető igazgatóval találkoztunk.

800×600

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}

–  Hihetetlenül gyorsan elmúlt a 2011-es év, villámsebesen érkezett az elismerés – mondja Vasa Zoltán, az Újpesti Városgondnokság Kft. ügyvezetője. A Virágos Magyarországért sikere után egy csapásra ismertek lettünk. Korántsem csak kertészeti cég a miénk, az önkormányzat fenntartásában lévő zöldterületek, játszóterek gondozása, a közterületek rendjének fenntartása, a tisztaság megőrzése mellett az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások karbantartásával is foglalkozunk. Nagy kihívás volt a saját zöldterületi és karbantartó ágazat létrehozása. Miközben kertészeti és mezőgazdasági munkákban jártas kollégákat kerestünk, kisgépeket, szerszámokat vásároltunk, ezzel egy időben a cég átszervezése is javában zajlott. Mivel egész Újpesten jelen vagyunk, a tevékenységünket nevében is tükröző új elnevezést kaptunk” – közli Vasa Zoltán.

–        Arra a kérdésre, hogy amikor elhagyja Újpestet, máshol is figyel-e a virágokra, gyűjt-e ötleteket, a következőket válaszolja. „Figyelek és összehasonlítok, jegyzetelek, olykor fényképezek. Mint ahogyan a virágnéző turizmus Újpesten is megnőtt a verseny után. Nyáron Hévíz sétálóutcájában egyedi ötleteket, beültetéseket láttam, az ötletet alkalmazzuk Újpesten is. Ez évi ötlet: gépi komposztáló segítségével az összegyűjtött falevelek, faágak újrafelhasználásába kezdtünk.  Tavasszal ennek eredményével gazdagítjuk a virágágyásokat.”

– B. K