Virágzó turizmus Újpesten

  •  
  •  
  •  

Nagy figyelem kíséri az Újpesti Városgondnokság Kft. munkáját, amely 2011-től maga látja el a közterek ápolását, karbantartását, csinosítását. Vasa Zoltán ügyvezető igazgatóval találkoztunk.

– Hihetetlenül gyorsan elmúlt a 2011- es év, villámsebesen érkezett az elismerés – mondja Vasa Zoltán, az Újpesti Városgondnokság Kft. ügyvezetője. – A Virágos Magyarországért sikere után egy csapásra ismertek lettünk. Korántsem csak kertészeti cég a miénk, az önkormányzat fenntartásában lévő zöldterületek, játszóterek gondozása, a közterületek rendjének fenntartása, a tisztaság megőrzése mellett az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások karbantartásával is foglalkozunk. Nagy kihívás volt a saját zöldterületi és karbantartó ágazat létrehozása. Miközben kertészeti és mezőgazdasági munkákban jártas kollégákat kerestünk, kisgépeket, szerszámokat vásároltunk, ezzel egy időben a cég átszervezése is javában zajlott. Mivel egész Újpesten jelen vagyunk, a tevékenységünket nevében is tükröző új elnevezést kaptunk – közli Vasa Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy amikor elhagyja Újpestet, máshol is fi gyel-e a virágokra, gyűjt-e ötleteket, a következőket válaszolja: – Figyelek és összehasonlítok, jegyzetelek, olykor fényképezek. Mint ahogyan a virágnéző turizmus Újpesten is megnőtt a verseny után. Nyáron Hévíz sétálóutcájában egyedi ötleteket, beültetéseket láttam, az ötletet alkalmazzuk Újpesten is. Ez évi újdonság: gépi komposztáló segítségével az összegyűjtött falevelek, faágak újrafelhasználásába kezdtünk. Tavasszal ennek eredményével gazdagítjuk a virágágyásokat.