Virágzó Újpestért

  •  
  •  
  •  

A város egyik leglátványosabb arculatformáló „eseménysorozata” az idei évben a Virágváros Program. Az utcák, a házak, a közterek, a közintézmények sora bizonyította, hogy a harmonikus környezet kihathat a városlakók belső harmóniájára is.


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Mindezt természetesen nem öncélú látványosságként, hanem egy új életminőség igényességével indította útjára a városvezetés. E program részeként hirdette meg az önkormányzat a „Virágos utcák, virágos otthonok” elnevezésű pályázatot, amivel a lakosok szűkebb virágos pátriáját, kertjét, erkélyét terveztek jutalmazni. A jó példa ragadós, s bizony a virágzó utcák virágzó otthonokkal vannak köszönőviszonyban, amint ennek bizonyítékaként szolgált a szeptember 10-i díjátadó ünnepség is. A meghitt, családias eseményen dr. Derce Tamás polgármester nevében is köszöntötte az első helyezetteket s rajtuk keresztül képletesen minden otthonára igényes újpesti polgárt is dr. Trippon Norbert alpolgármester. Amint rövid bevezetőjében kiemelte: „minden városvezetői szándék és elképzelés csak akkor lehet sikeres, ha az találkozik a polgárok akaratával – e találkozás egyik legszebb eredménye Újpest ’felvirágzása’ is”.

A legszebb erkély tulajdonosaként vehette át az első helyezettnek járó díjat idén Balogh Béla, a legszebb kerttel pedig Orbán Ildikó és Horányi Ervin büszkélkedhet. Különdíjban részesült még Csikár Zsuzsanna, Németh László Imréné, valamint Boros Istvánné.