Virrasztás a békéért Újpest-Kertvárosban

  •  
  •  
  •  

Egész éjszakás virrasztást rendeznek július 1-ről 2-ra virradó éjszaka az Újpest-Kertvárosi Szent István templomban. A sokéves hagyományra visszatekintő nyári virrasztások idei alkalmának imaszándéka a béke.

Az alkalom mottója Szent János evangéliumából származik: “Ezeket azért mondtam el nektek, hogy békességtek legyen bennem.” (Jn 16,33)

Ezen az estén a társadalmak nyugalma, békéje mellett szívünk csendjéért is imádkozunk, azért a csendért, melyet csak Isten adhat meg nekünk, hiszen akkor lesz a Földön igazi béke, ha a szívünkben is béke születik és ha minden gyűlölködés a múlté lesz.

A virrasztás programjában elmélkedések, imádságok (zsolozsma, rózsafüzér) zenés áhítat és a béke témáját körbejáró, biblikus előadás szerepel, melyet Mazgon Gábor atya tart 22 óra 30 perckor. A pénteken este 21 órakor kezdődő virrasztás szombaton reggel ér véget, a 6 órakor kezdődő ünnepi szentmisével, melyet Molnár Miklós újmisés atya mutat be.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a 1046 Budapest, Rákóczi tér 4-8 szám alatt található patinás templomba. (Megközelíthető: 3-as metróval Újpest-Központ végállomásig, onnan 220-as autóbusszal a Vécsey Károly utcáig. A buszból már látható a plébánia épülete, valamint a templom.)

A vendégeknek kis ajándékkal kedveskednek és az éjszaka folyamán több alkalommal is étkezési lehetőséget biztosítanak. Szeretettel várják azokat is, akik csak rövidebb időre tudnak bekapcsolódni a programba.

További információk a plébánia honlapján olvashatók a www.ujpestkertvaros.hu oldalon.