Virrasztás a templomban

  •  
  •  
  •  

Tízéves hagyomány folytatásaként az Újpest-Kertvárosi Szent István-plébánia közössége idén is megszervezi egész éjszakás virrasztását szeptember 13-ról 14-re virradó éjszaka, amely a XVI. Benedek pápa idén által meghirdetett hit évéhez kapcsolódik. Az idei virrasztáson a résztvevők a hit ajándékáért, megerősödéséért és terjedéséért imádkoznak. A rendezvény mottója: „…hogy hit támadjon bennünk!”

A virrasztás programjában elmélkedések, imádságok (zsolozsma, rózsafüzér, litánia), zenés áhítat és a központi témát körbejáró előadás is szerepel, amelyet Szabó József László, a dunakeszi Szent Imre-plébánia plébánosa tart. A pénteken este 21 órakor kezdődő virrasztás szombaton reggel ér véget a 6 órakor kezdődő ünnepi szentmisével, amelyet Pályi László kanonok-plébános, Újpest díszpolgára mutat be.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, azokat is, akik csak rövidebb időre tudnak bekapcsolódni a programba. (Cím: 1046 Budapest, Rákóczi tér 4–8.)
További információk a plébánia honlapján olvashatók a www.ujpestkertvaros.hu oldalon, valamint a plébánia Facebook-oldalán.

Vágvölgyi Gergely sajtóreferens