Virrasztás a terror áldozataiért

  •  
  •  
  •  

A terrortámadások áldozataiért tartottak virrasztást szeptember 3-án este, az Újpest-kertvárosi Szent István Plébánián. Az éves virrasztásnak tíz éves hagyománya van a plébánián, a hívők rendszeresen összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak a világért, az emberekért, a jobb, tisztább, nyugodtabb életért. A mostani virrasztás szomorú apropóját az egyre sűrűsödő terrortámadások és áldozataik adták. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is mécsest gyújtott az ártatlan áldozatokért.

A szombat este csendes imádságokról szólt a templomban. Az oltárnál mécsesek, óráról, órára egyre több. A csendesen imádkozó hívők így rótták le kegyeletüket a terrortámadások áldozatainak emléke előtt. A nagyobb támadások dátumai egy listára kerültek fel, amit a templomban függesztettek ki, megnevezve a két legnagyobb szervezetet is, amelyek a támadások nagy részéért felelősek. A legkorábbi dátum 2008-as cselekményről tanúskodik, de több mint fele a tragédiáknak az utóbbi egy évben történt. A felsorolásban a sebesültek és a halottak száma egyaránt olvasható.

A virrasztást egy hívőkből álló egyetemista csoport szervezte. Horváth István plébános elmondta, örült a kezdeményezésnek és fontosnak tartja, hogy az elhunytakért, sebesültekért imát mondjunk. Hozzátette, a támadások nagy része keresztények ellen irányult, maga a virrasztás alapgondolata is a terror áldozataiért mondott ima.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is a virrasztók között volt. Az alpolgármester maga is mécsest gyújtott az ártatlanokért. A hívek éjjel kettőig folyamatosan keresték fel a templomot és imádkoztak.

Kép és szöveg: M. Orbán András