Virth Balázs: Bogi jól van

  •  
  •  
  •  

Két héttel ezelőtt érkeztek haza az úszók a thaiföldi edzőtáborból. Kapás Boglárka, az UTE világbajnoka és edzője természetesen átesett a kötelező koronavírus-teszten, amelynek eredménye akkor negatív lett mindkettőjüknél. Mivel a protokoll szerint, egy második vizsgálat is szükséges, ahhoz, hogy teljes biztonsággal kizárhassák a fertőzést, ezért a héten a második tesztet is megejtették, aminek eredménye megdöbbentette a trénert.

– Már két hete itthon vagyunk, már alig vártuk, hogy ismét találkozhassunk és folytassuk azt a felkészülést, amelyet végig csináltunk az edzőtáborban – nyilatkozta Virth Balázs.

„– Mivel az első teszt negatív eredményt hozott, nem gondoltam arra, hogy beüt a krach.”

Virth elmondta, már beszélt a tanítványával, aki tünetmentes, de az eredmény ismeretében, most még két hétig el lesz zárva a külvilágtól. Bogival eddig is csak a neten illetve telefonon keresztül érintkezett, naponta egyeztettek, milyen edzéseket végezzen a karanténban.

– Biztos vagyok abban, hogy Bogi, mert szerencsére jól van, a lehetőségekhez képest folytatja a munkát. Erősít, tornázik, hiszen profi sportoló, teszi a dolgát. Most, persze, most nem írom elő számára a feladatokat, a legfontosabb, hogy meggyógyuljon. Neki kell feldolgozni a történteket, de a hangjából ítélve, nem esett kétségbe.

Vith Balázs még hozzátette, a magyar küldöttség többi tagjáról nincs információja, hiszen mindenki egyénileg kapja meg a vizsgálatok eredményeit. Annyit elárult, ő is átesett a második vírusteszten, amely számára negatív eredményt hozott.

(gg)

, ,