Visszaköltözött a megszokott helyére a Kőbánya-Kispest P+R parkoló

  •  
  •  
  •  

Ismét a régi helyén, a hármas metró végállomásának szomszédságában üzemel a kőbánya-kispesti P+R parkoló mától.

Korábban a parkolót át kellett helyezni a KÖKI Terminál építkezése miatt. A munkálatok befejezését és a metróközlekedés helyreállítását követően ismét a régi helyszínen, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út mentén, a Lehel utcáról behajtva, biztonságos körülmények között várakozhatnak az autósok és szállhatnak metróra- adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.

A parkoló felújítása még nem fejeződött be, ezért átmenetileg 80 férőhely várja az autósokat, de várhatóan szeptember végéig a teljes, több mint 200 férőhelyes kapacitás az autósok rendelkezésére fog állni. A felújítás nem érinti a P+R parkoló nyitva tartását: Kőbánya-Kispesten a parkolás reggel 6-tól este 10 óráig egy buszjegy áráért igénybe vehető.

A BKK és a Parking Kft. már kilenc fővárosi P+R parkolóban közel 1000 férőhelyet üzemeltet. Az Újpest-városkapu metróállomásnál, valamint a hűvösvölgyi és a kőbánya-kispesti végállomásnál található P+R parkoló őrzött, körbekerített, kamerával megfigyelt. Valamennyi parkoló 300-500 méterre található a közeli kötöttpályás vonal állomásától.

A további hat, európai uniós támogatással létesített parkoló a XVII. és a XXII. kerületben található, melyek szintén térfigyelő kamerákkal megfigyeltek és díjfizetés nélkül igénybe vehetőek.