Visszalépett Berki riválisa

  •  
  •  
  •  

Nem épült fel Berki Krisztián egyik nagy riválisa, Teng Haj-pin kínai tornász a két hete elszenvedett sérüléséből, így a lólengés 2004-es ötkarikás bajnoka nem indul a londoni olimpián.

Tengnek július közepén, az észak-írországi edzőtáborban szakadt el egy izom a bal alkarjában. Benevezték ugyan az olimpiára, de most visszaléptették, és helyette Kuo Vej-jangot indítják.

A kínaiak számára azért nagy érvágás Teng kiválása, mert ő az egyik alapembere a csapatnak, amely címvédésre törekszik Londonban.

A férfiak – köztük a két magyar kvótás, Berki Krisztián és Hidvégi Vid – szombaton lépnek a szerekhez a selejtezőben. Berki a lólengés egyik esélyesének számít a brit Louis Smith-szel együtt, míg Hidvégi ugyanezen a szeren a nyolcas döntőbe szeretne bekerülni.


Rajongói oldal és külön alkalmazás készült Berki Krisztián számára, utóbbi viszont nem csupán egy újabb a sok közül. Aki ugyanis játszik a szurkolói applikációval nem csak lélekben erősíti Krisztiánt, hanem egyike lehet annak a három legtöbb szavazatot begyűjtő játékosnak, aki majd vele is ünnepelhet a Sportbisztró Budapestben.