Viszik, mint az Újpest szeletet

  •  
  •  
  •  

Át kell írni a régi-régi mondást! Március 10-e óta ugyanis a “viszik, mint a cukrot” helyett találóbb a “viszik, mint az Újpest szeletet”. Ettől a naptól kapható ugyanis újra a legendás sütemény, amelynek megvásárlásával ezúttal nemcsak a nosztalgia de a jótékonyság oltárán is áldozhatunk.

A Vadgesztenye cukrászda és az Újpesti Cseriti (no és egy picit azért az újpesti sajtó) áldozatos munkájának és szervezésének köszönhetően ismét kapható a legendás habos-krémes-mazsolás nyalánkság, az Újpest szelet.

A sütemény egyelőre a Vadgesztenyében szerezhető be. Tudták ezt az újpestiek is, hiszen ma lényegében megrohamozták a kis cukrászatot. Százával fogyott az Újpest szelet. Az újjászületett helyi gasztronómiai nevezetesség ráadásul szerves részévé vált a tavaly indult Újpesti Cseriti nevű kezdeményzésnek is. Az édesség megvásárlásával ugyanis, az ár 10 százalékával az újpesti hátrányos helyzetű gyermekeket támogatjuk.

Az édes csábítás 300 forintért kapható.


Online “rendelték

Az Újpest szelet újjáélesztésének ötlete tulajdonképpen az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalról indult. Itt ugyanis hetek óta rendszeresen jelennek meg képek, archív fotók a régi Újpestről. A mai Újpest Központról készült egyik régebbi felvétel apropóján emlegették fel az olvasók az Újpest szeletet, amelyet egy azóta már lebontott cukrászdában lehetett kapni. A beszélgetést olvasva jutott eszébe a későbbi megvalósítóknak, hogy újjászervezik a gyártást. Felkutatták azokat, akik még emlékeztek a süteményre, sőt rátalátak arra a cukrászra is, aki annak idején készítette is. Az Újpesti Cseritivel szövetkezve pedig nemcsak  a gyomrunkat, de a lelkünket is táplálja a szelet, amelynek fogyasztása ilyen értelemben igenis jótékony hatású. 

Azóta jelentkezett annak a cukrásznak az unokája, aki kitalálta a sütemény eredetijét. Reméljük, hamarosan bemutathatjuk őt is és megismerhetjük a nagyszülő történetét is.