Vízilabda 24 órán keresztül

  •  
  •  
  •  

Több mint félezer gyermek részvételével 24 órán át zajlik majd péntek délutántól szombat délutánig az 1 Nap Vízilabda elnevezésű esemény. Az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE) negyedik alkalommal hirdette meg a különleges sportági erőpróbát, amelyhez az idén Ausztrália is csatlakozik.

A magyar vízilabda jövőjéért, az utánpótlás megsegítésére, a sportág népszerűsítésének céljával meghirdetett monstre pólós program keretében szombat délelőtt a szervezők közlése szerint olyan sztárok játszanak mérkőzést egy nemzetközi serdülőválogatottal a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, mint Székely Bulcsú, Tóth Frank, Vári Attila vagy Kósz Zoltán. A különleges korosztályos meccset a londoni döntő magyar bírója, ifj. Juhász György vezeti.

A rendezvény alatt – amint a szervezők szerdai közleményéből kiderül – 24 összecsapást játszanak a gyermek-, serdülő- és ifjúsági korú sportolók. Az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE) negyedik alkalommal hirdette meg a különleges sportági erőpróbát, amelyhez az idén Ausztrália is csatlakozik.

Sydneyben mintegy száz fiatal játszik majd, de pártoló tagok is bekapcsolódnak a helyi UNSW/Wests Vízilabda Klub és az ottani magyar közösségek aktív közreműködésével megvalósuló társrendezvénybe, amelyet online kapcsolatban nyomon követhetnek a budapesti programra ellátogatók is.
 

(telesport.hu)