Vízilabda éjjel-nappal

  •  
  •  
  •  

Egyvégtében 24 órán át követik egymást a mérkőzések augusztus 19-én és 20-án azon a nemzetközi gyerektornán, amelynek házigazdája immár harmadik alkalommal az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE).

Az “1 Nap Vízilabda” nevű maratoni tornát magyarok mellett szerb, horvát, román és német gyermeksportolók részvételével tartják, s a különleges eseménnyel az a szervezők célja, hogy – amint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott – felhívják a figyelmet az utánpótlás ügyére.

“A rendezvény üzenete az, hogy minél többen álljanak az utánpótlás-nevelés mellé – mondta Kis József vezetőedző, a torna főszervezője. – Három évvel ezelőtt nem így indult, akkor Guinness-rekordokat akartunk elérni, de megjött az eszünk, és ráébredtünk, hogy rekordhajhászás helyett az utánpótlás nevelése az igazán fontos.”

Kemény Ferenc utánpótlás-igazgató, a torna fővédnöke, a háromszoros olimpiai bajnok nemzeti válogatott edzőjének, Kemény Dénesnek az édesapja arról beszélt, hogy Magyarországon mintegy 100 vízilabda-egyesület működik, de csak négy-hét produkál minőséget.

“Közülük is élen jár az UVSE, mint az egyik lehetőség, amely a felnőtt válogatott szempontjából is módot kínál a merítésre, ezért is nagy a jelentősége a szakosztály munkájának.”

Maga a torna a margitszigeti Hajós Uszodában augusztus 19-én, pénteken, délután 4 órakor kezdődik és 20-án, 16 órakor zárul, addig zajlanak a fiú és lánycsapatok 4×7 perces mérkőzései.

Mintegy 500 pólós lép színre, és a 24 órás meccsáradatban egyórányi lesz a “kakukktojás”: a színészek és az újságírók válogatottjainak az összecsapása.