Vízre szálltak

  •  
  •  
  •  

Elkezdődött az újpesti evezősidény. A már hagyománnyá vált Duna-koszorúzáson idén több mint százan vettek részt. Ezzel az újpesti Hajósklub programjai is elkezdődtek.

Még az erős szél sem tántorította el a víz szerelmeseit, a koszorúzást pedig a legkisebbek is nagyon élvezték. A csónakháztól indultak el, és északra eveztek, majd a Megyeri hídnál a legifjabb túrázó rátette a koszorút a vízre. Varga János, a Hajósklub elnöke – mint mindig – most is tréfásan köszöntötte a csónakban ülőket. Amíg a túrázók kellően elfáradtak és megéheztek lángos készült a csónakháznál, ez volt a jutalom.

Azért idén is sokkal hosszabb és sokkal nagyobb túrákra készülnek a hajósok. Olyan Duna-kör evezést is terveznek, amely négy hétig tart majd. A Hajósklub vezetője szerint néhány hét alatt formába jöhet bárki, így még nem késő elkezdeni az edzést annak sem, aki csak később dönt úgy, hogy csatlakozna a vízi-túrákhoz.

Az elnök úgy véli: a hajózás most éli reneszánszát és évről évre többen szállnak csónakba. Persze ma már inkább hobbi – és nem kevésbé sport – az evezés hisz mi mozgathatná meg jobban az embert, mint amikor egész testével próbál iránytani egy vízijárművet.

– D. Zs.